Het platform Vaderschap: Vader Zoekt  Verlof pleit voor een vaderschapsverlof dat betaald wordt en gelijk is aan de verlofperiode voor vrouwen na de bevalling. Ook moet het verlof niet-uitwisselbaar zijn, oftewel niet onderling te verdelen tussen ouders, en lang genoeg om duurzaam bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind. Een vaderschapsverlof dat alle 8 succesfactoren bevat, geeft moeders en vaders de kans om zorg en arbeid eerlijk te verdelen en bevordert het welzijn van het kind. Voor werkgevers zit de winst onder meer in een hogere productiviteit van werknemers.

Onderstaande experts hebben het pleidooi reeds ondertekend. Wilt u het pleidooi ook steunen? Sluit u dan nu aan bij het platform.Renske Keizer

Bijzonder hoogleraar Pedagogiek, in het bijzonder de rol en pedagogische betekenis van vaderschap, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Marloes van Engen

Universitair Docent Human Resource Studies en HR beleids adviseur inzake Gender beleid aan Tilburg University

Lars Anderson

Journalist, publicist, debatleider en auteur van het boek Sterke Vaders: voor elke vader die het vaderschap bewust wil beleven.

Louis Tavecchio

Voormalig bijzonder hoogleraar Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam

Vincent Duindam

Docent-onderzoeker in het bijzonder naar zorgend vaderschap aan de Universiteit Utrecht

Carolina de Weerth

Hoogleraar Psychobiologie van de vroege ontwikkeling aan de Radboud Universiteit
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice