Vader Zoekt Verlof lanceert campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen

Vader Zoekt Verlof is verheugd met de plannen van het nieuwe kabinet om het vaderschapsverlof (voor alle partners van kersverse moeders) uit te breiden naar zes weken. Het Platform Vaderschap lanceert daarom de campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen!

Hoe vier jij het mee?
Als organisatie en als individu kan je de posts van Vader Zoekt Verlof op facebook en twitter delen.
Natuurlijk kan je zelf berichten posten met de video’s en hashtags en aan je volgers en vrienden vragen om dat ook te doen.

Tags: #viervaderverlof #vierhetsamen
Facebook: @Vaderzoektverlof
Twitter: @VaderZktVerlof

Wat staat er precies in het regeerakkoord?
Het kabinet kiest voor een substantiële verlenging van het (niet-overdraagbare) kraamverlof:

  • Het huidige kraamverlof geeft partners na de bevalling het recht op twee dagen verlof, op te nemen binnen vier weken, waarbij werkgevers het volledige loon doorbetalen. Dit wordt per 1 januari 2019 verlengd naar vijf dagen.
  • Daarbovenop krijgen partners aanvullend kraamverlof van vijf weken per 1 juli 2020. Dit verlof dient te worden opgenomen in het eerste half jaar na geboorte. Tijdens het verlof ontvangt de werknemer een uitkering van het UWV, tegen 70% van het dagloon (tot ten hoogste 70% van het maximum dagloon).

Winst voor iedereen
Met een uitgebreid betaald vaderschapsverlof* wint iedereen. Moeders en vaders krijgen de kans om zorg en arbeid eerlijker te verdelen. Daardoor kunnen moeders weer makkelijker terug aan het werk en kunnen vaders tijd besteden aan het ontwikkelen van een sterke band met hun baby. Daarnaast bevordert een vanaf de geboorte aanwezige vader de emotionele en intellectuele ontwikkeling van het kind

#viervaderverlof #vierhetsamen
De uitbreiding van het verlof voor alle partners van kersverse moeders is goed nieuws voor nieuwe moeders, vaders én kinderen in Nederland. Om dit te vieren hebben we een campagne ontwikkeld waarin we: dit historische moment vieren, vaders ervan bewust maken dat het vaderschapsverlof eraan komt en laten zien dat dit onderwerp leeft onder (toekomstige) vaders én breder in de maatschappij. Platform Vaderschap start de campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen. Met videos, social media ads, call to actions willen we zoveel mogelijk (aanstaande) vaders en moeders mee laten doen. Vier jij de uitbreiding mee? Laat je horen!

 *Vaderschapsverlof moet toegankelijk zijn voor alle partners van kersverse moeders
Terug naar nieuws-overzicht
© 2021 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice