Leeftijd: 29
Woonplaats: Bergen op Zoom
Beroep: Software ontwikkelaar

Na beide bevallingen was mijn vrouw behoorlijk ziek en immobiel. Nadat de kraamzorg de deur uit was heb ik een week vakantie opgenomen en de taken van de kraamverzorgende overgenomen. Simpelweg omdat zij doodop was.

Bart Wagemakers

“Chantal en ik hebben 2 kinderen: de oudste is 2,5 jaar en de jongste is 6 maanden. Na beide bevallingen was mijn vrouw behoorlijk ziek en immobiel. Nadat de kraamzorg de deur uit was heb ik een week vakantie opgenomen en de taken van de kraamverzorgende overgenomen. Simpelweg omdat zij doodop was. Ik heb maar 4 weken vakantieverlof per jaar, dus dan heb je er voor een echte vakantie gelijk een stuk minder over”.

Ik zoek verlof omdat
Mijn vrouw was beide keren ziek, immobiel en uitgeteld: een totaal ruptuur, een blaasobstructie en een zware luchtweginfectie. Mijn vrouw was uitgeteld en ongeveer 4 maanden na de bevalling zag ik een beetje van haar oude energie terug komen. Vaders zouden daarom ook minimaal 6 weken verlof moeten krijgen. Met 6 weken gaat de vrouw op nacontrole bij de verloskundigen, dat is de tijd die een vrouw gemiddeld nodig heeft om haar lichaam te laten herstellen. Die eerste periode heeft mijn vrouw niet goed gedaan. Door mijn werk kon ik de oudste niet naar de peuterspeelzaal brengen. Mijn vrouw heeft geen rijbewijs, dus probeerde zij al op de fiets onder dochter weg te brengen en te halen.  Ik hoor het haar nog zeggen: ‘Dat stuk kan ik nog niet fietsen, die lucht heb ik nog niet en het is vanonder nog zo dik, dat ik niet op het zadel kan zitten’.

Wat voor vader ben jij?
Ik ben een vader die fulltime werkt. Als ik thuis ben probeer ik de zorg voor de kinds mee op te pakken en in de nacht ga ik er ook uit. In het weekend en de vakanties probeer ik extra van hen te genieten.

Mijn kind mag mij ’s nachts wakker maken voor:

De fles, een spook onder het bed, plassen, omdat het niet kan slapen of honger heeft. Of als haar fles water op is en ze dorst heeft. En bij de jongste natuurlijk omdat hij een vieze luier heeft!

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice