Leeftijd: 31
Woonplaats: Bussum
Beroep: Consultant

Gelukkig werkte ik bij de geboorte van mijn dochter in België en had ik daardoor recht op een vijfvoud van het Nederlandse verlof.

Keith Myerscough

‘Mijn vrouw en ik hebben samen één kind. Anderhalf jaar geleden is mijn dochter geboren. Gelukkig werkte ik toen in België en had ik recht op een vijfvoud van het Nederlandse verlof: 10 hele dagen, grotendeels doorbetaald.’

Ik zoek verlof omdat:
Er zijn twee redenen om te hopen op langer, verplicht en betaald vaderschapsverlof. Misschien egoïstisch, maar ik hoop zelf gebruik te kunnen maken van een betere verlofregeling. Ik wil graag meer tijd met mijn toekomstige pasgeboren kinderen door brengen in de eerste weken (of maanden) en zo mijn vrouw ook kunnen ontlasten in de verzorging.

Maar daarnaast denk ik dat een betere verlofregeling voor vaders er ook aan bijdraagt dat werkgevers minder huiverig zijn om jonge vrouwen aan te nemen. Zo draagt het vaderschapsverlof ook bij aan het dichten van de loonkloof en verminderen van zwangerschapsdiscriminatie.

Wat voor vader ben jij?
Een verliefde vader!

Vaderschap houdt voor mij in:
Ik denk dat iedereen de ouderrol anders in vult. Voor mij zijn de rollen tussen vader en moeder niet per se meer verschillend dan de al bestaande verschillen tussen personen. Ik ben anders dan mijn vrouw, dus ook als ouder. Volgens mij heb ik wel het voordeel dat van vaders minder wordt verwacht dan van moeders.  Vaders maken zich daardoor denk ik wel minder zorgen of we het wel goed doen.

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice