Leeftijd: 42
Woonplaats: Maarssen
Beroep: Business Development

Ik ben er van overtuigd dat mensen productiever zijn op hun werk wanneer de gezinssituatie onder controle is.

Sander Jonker

“Samen met mijn partner hebben we twee superhelden. Waarom? Beiden zijn te vroeg geboren. Vooral onze zoon is ernstig ziek geweest en heeft de eerste maanden van zijn leven voornamelijk op de intensive care afdeling doorgebracht. Ondanks de extreme achtbaan die mijn gezin heeft doorstaan, staan we gezamenlijk erg sterk in het leven. Mijn toenmalige manager reageerde super en ik kreeg, ondanks mijn wettelijk recht op slechts twee dagen verlof, de tijd om in het ziekenhuis bij mijn gezin te zijn. Helaas werd hij vervangen door een andere manager, met volledig andere verwachtingen. Dit resulteerde in een zodanig conflict, dat ik de organisatie heb moeten verlaten. Toen mijn zoon vocht voor zijn leven, werd papa op non-actief gesteld”.

Ik zoek verlof omdat:
Ik ben er van overtuigd dat mensen productiever zijn op hun werk, wanneer de gezinssituatie onder controle is. Uiteraard kan je niet verwachten dat de overheid of een werkgever voor elke escalatie een regeling moet hebben. Maar bij het begin van een gezin en bij extreme situaties zoals ernstig zieke kinderen zouden er betere afspraken mogelijk moeten zijn. Dit zodat een werknemer onder goede omstandigheden even uit het arbeidsproces kan stappen. De wetgever kan daar een rol in spelen en ook zeker de vakbonden, (zorg)verzekeraars en andere belanghebbende organisaties.

Wat voor vader ben jij?
Ik ben een zeer betrokken, waakzame, energieke en zorgzame papa, die er altijd is voor zijn gezin. Alle gebeurtenissen in ons gezin in de afgelopen vijf jaar hebben me veranderd tot de persoon die ik nu ben: een trotse papa!

Vaderschap houdt voor mij in:
Verantwoordelijkheid, bescherming, een kusje op de knie, meelachen om de gekke dingen en voor de zoveelste keer ruiken aan een softijsje…. Als papa zal je altijd moeten proberen de negatieve energie rondom je kinderen, om te buigen naar de positieve energie die ze nodig hebben om te groeien naar de geweldige personen die zal zijn en moeten blijven.

 

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice