Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Onderzoeker/ Coach

Toen ik verlof nam dacht ik dat mijn wereld kleiner zou worden, maar die werd juist groter!

Tim de Jong

‘Als pleegvader had ik wettelijk recht op een maand pleegzorgverlof toen mijn pleegzoon met zeven maanden bij ons kwam . Met de baby ging ik elke dag op pad: de wijk in, naar het consultatiebureau, de dierentuin… Mijn toekomstdroom is voor iedere vader betaald verlof, liefst van een paar maanden. Iedere vader moet de kans krijgen een hechte band met zijn kinderen op te bouwen’.

Ik zoek verlof omdat:
Na mijn maand pleegzorgverlof ben ik parttime gaan werken, net als mijn partner. Ons inkomen daalde, maar dit is een klein offer voor het grote geschenk van het ouderschap. Met voldoende betaald vaderschapsverlof kunnen alle vaders dit. Zeker voor vaders met een laag inkomen is het noodzakelijk dat dit betaalde verlof door de overheid geregeld wordt.

Wat voor vader ben jij?
Ik ben een aanwezige vader. Ik weet dat uit talloze onderzoeken blijkt dat kinderen in hun ontwikkeling gebaat zijn bij een sterke band met al hun ouders. Ik merk dat ook aan hen. Zelf een puber die roept: ‘je hoeft echt niet meer naar voetbal’ wil toch achteraf gezellig samen napraten over zijn acties.

Vaderschap houdt voor mij in:
Heel veel plezier en soms hard werken. En dat om je kinderen een optimale bagage mee te geven. Hen te zien uitgroeien tot gelukkige, bij hun medemensen betrokken volwassenen is mijn grootste beloning.

 

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice