Tom
Leeftijd: 36
Woonplaats: Amsterdam
Beroep: Arts / Wetenschapper / Ondernemer

Terugkijkend, verdiende ik langer verlof omdat het al lang niet meer zo is dat een vrouw thuis de kinderen opvoedt en de man werkt.

Tom Decates

“Ik heb samen met mijn vrouw twee zoons van 3 en 4. Zelf kom ik uit een warm gezin en twee broers en een zus. Die warmte en het graag samen zijn, probeer ik door te geven aan mijn vrouw en zoons. Zelf werk ik 60-80 uur per week en mijn vrouw 36-40 uur per week. De kinderen gaan die dagen in de week naar school/crèche/BSO, twee dagen in de week past mijn schoonmoeder op. Mijn toekomstdroom is dat ik een kliniek heb, erg dicht bij huis, zodat ik veel thuis kan zijn en heel flexibel ben in mijn werktijden”.

Ik zoek verlof omdat:
In deze periode van het leven van mijn kinderen, wil ik langer kunnen genieten van ons samenzijn. Mijn zoons zijn nu 3 en 4 en terugkijkend was net na de geboorte de periode waarin je leven volledig verandert en op z’n kop staat. In zo’n geweldige en belangrijke periode moet je je vrouw na 5 dagen alleen laten met je pasgeboren kind. Retrospectief had ik in die begin periode er meer voor mijn kinderen en voor mijn vrouw willen zijn, vooral om te genieten van de kinderen.

Wat voor vader ben jij?
Ik ben een warme zorgzame vader, die er altijd voor het gezin is. Waar ik ook ben, ik laat alles uit mijn handen vallen als het om de kinderen en mijn vrouw gaat. In mijn toekomstige vaderrol zoek ik mijn kinderen alles mee te geven wat we in dit fantastische land allemaal te bieden hebben. Ik wil met ze naar de Martini toren in Groningen, de hunebedden in Drenthe, de deltawerken, ga zo maar door. In mijn partnerrol wil ik door blijven gaan met mijn vrouw de ruimte te geven en haar rust en tijd voor haarzelf te geven. In mijn ouderrol zal ik altijd blijven zoals ik nu ben. Iedere stap die ik neem, iedere beslissing die ik neem, iedere ademhalingsteug die ik neem, doe ik voor mijn kinderen en voor mijn vrouw.

Vaderschap houdt voor mij in:
Terugkijkend, verdiende ik langer verlof omdat het al lang niet meer zo is dat een vrouw thuis de kinderen opvoedt en de man werkt. Waarom zou de vrouw dan wel verlof moeten krijgen en de man niet? Het vaderschap houdt voor mij in, het dragen van de allergrootste verantwoordelijkheid. Alle groten der aarde – hoeveel geld ze ook hadden verdiend en hoeveel macht ze ook hadden- op hun sterfbed zeiden ze allemaal; was ik er maar meer voor mijn kinderen geweest. Ik heb dan ook de tegeltjeswijsheid verzonnen: ‘You don’t know shit untill you have kids’

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice