Leeftijd:22
Woonplaats:Amserdam
Beroep:Student

Mannen hebben net als vrouwen recht op emotionele hechting met hun kind. Zeker in de cruciale, mooie maar ook moeilijke beginperiode.

Xander Urbach

“Voor mij is een eigen gezin nog een toekomstverhaal. Ik hoop dat mijn partner me ook nog niet als vader/ouder ziet. Maar als ik aan een gezin denk, zie ik voor me dat ik en mijn vriendin samen klaar voor ons kind én voor elkaar”.

Ik wil graag meer dan 5 dagen vaderschapsverlof omdat:
Mannen net als vrouwen recht hebben op emotionele hechting met hun kind. Zeker in de cruciale, mooie maar ook moeilijke beginperiode. Daarbij wordt de werkdruk van een nieuwe vader en nieuwe moeder gedeeld bij een langer vaderschapsverlof.

Ik zoek vaderschapsverlof omdat:
Ten eerste heb ik een praktische overtuigingen, dat een zo lang mogelijk verlof veel depressies, burn-outs en andere vermoeidheid gerelateerde problemen kan verhelpen. Hierdoor krijgen ik en mijn partner de kans om in de cruciale eerste maanden de zorg voor een kind te kunnen delen. Ten tweede draagt vaderschapsverlof bij aan verdere gelijktrekking van participatie op de arbeidsmarkt van mij en mijn partner.

Mijn toekomstige rol als vader zie ik als:
Het actief opvoeden van mijn eigen kind en dat hij of zij uiteindelijk eigen keuzes maakt waarin ik mijzelf terugzie. Waarbij ik ook waardering van mijn partner krijg voor de rol die ik vervul. Ik denk dat ik erg lief en zacht zal zijn in de zorg van mijn kind. Ook bij de opvoeding zal ik niet al te streng zijn, denk ik. Verder zal mijn rol in het huishouden groot zijn.

Terug naar overzicht
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice