vader baby

Vijf dagen verlof voor kersverse vaders

Op 26 september stemde de Tweede Kamer al in met het plan om per 2019 het betaald partnerverlof uit te breiden naar 5 dagen. Het wetsvoorstel is uiteindelijk op 2 oktober door de tweede kamer aangenomen. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) noemt de uitkomst “Een grote stap vooruit.”

LEES MEER ≫

Vader Zoekt Verlof lanceert campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen

Vader Zoekt Verlof is verheugd met de plannen van het nieuwe kabinet om het vaderschapsverlof (voor alle partners van kersverse moeders) uit te breiden naar zes weken. Het Platform Vaderschap lanceert daarom de campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen!

LEES MEER ≫

FNV Vrouw: evenwicht zorg, arbeid én vrije tijd

FNV Vrouw sluit zich aan bij het platform Vader Zoekt Verlof. Zij staan voor meer evenwicht tussen zorg, arbeid en vrije tijd. Een uitbreiding van het vaderschapsverlof/partnerverlof kan hier aan bijdragen.

LEES MEER ≫

Vrouwen van Nu steunt pleidooi vaderschapsverlof

De grootste vrouwenvereniging van Nederland heeft zich aangesloten bij het platform Vader Zoekt Verlof. Een uitbreiding van het vaderschapsverlof is een gezamenlijke investering in de toekomst, aldus Carla Wijers, directeur Vrouwen van Nu.

LEES MEER ≫

Even voorstellen: Room Borstvoeding

Room Borstvoeding helpt, adviseert, steunt, lost op en denkt graag met je mee bij alles rondom het (borst)voeden van je kind. Wij staan voor een vriendelijke en pragmatische aanpak en gebruiken graag wat humor in onze begeleiding. Het feit dat vaders hun kind niet aan de borst kunnen voeden, betekent niet dat ze er niks … Continued

LEES MEER ≫

De Nederlandse Vrouwen Raad sluit zich aan!

De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) is het nieuwste lid van platform Vader Zoekt Verlof. De NVR sluit zich aan bij het platform omdat de NVR voor uitbreiding van het vaderschapsverlof is. Binnen 10 jaar moeten de verschillen tussen vaders en moeders geheel weggewerkt zijn.

LEES MEER ≫

Meer dan Papadag

In de aanloop naar Vaderdag heeft Emancipator de publicatie Meer dan Papadag. Een Inventarisatie van vaderinitiatieven in Nederland  gelanceerd. Hierin is te zien dat er in heel Nederland mooie initiatieven zijn van vaders die meer betrokken willen zijn bij de zorg en opvoeding van hun kinderen.

LEES MEER ≫

State of the World Fathers 2017 gelanceerd

Vandaag is het rapport: State of the World Fathers 2017 gelanceerd. Het rapport geeft aan dat het tijd is voor wereldwijde actie zodat vader de kans krijgen om te zorgen en moeders om te werken. Één van de belangrijke stappen daarin is de invoering van betaald vaderschapsverlof.

LEES MEER ≫

Editie 2 van ZO! magazine over Zorgend Ouderschap

De tweede editie van het digitale magazine ZO! Een magazine voor professionals die werken met en voor ouders met jonge kinderen is uit. Het magazine is bedoeld om te inspireren en om aandacht te besteden aan het belang van het aanspreken van álle opvoeders.

LEES MEER ≫

Vraag als baas eens of het allemaal lukt met de baby

Ouders kunnen vaak extra steun gebruiken, maar werkgevers geven dat niet zomaar. Een gemiste kans, zegt Joyce Knappe (39), directeur van Pro Parents, dat adviseert over het goed combineren van werk en ouderschap. Want juist een slimme werkgever weet talent aan zich te binden door ouders goed te begeleiden in deze turbulente fase.

LEES MEER ≫
© 2019 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice