Hoe ga jij werk en zorg combineren?

De kinderen ophalen van de opvang of school, eten klaarmaken, boodschappen doen, de was doen: deze klussen hebben allemaal te maken met je werk-zorgverdeling. Maar hoe richt je die verdeling nou het beste in als je een kindje krijgt? Moeders besteden anderhalf keer zoveel tijd aan de zorg voor kinderen als vaders, terwijl 60% van … Continued

LEES MEER ≫

Werk-privé balans voor vaders met jonge kinderen blijft uitdaging

Nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek bevestigt dat werkende vaders toch echt anders aankijken tegen hun werk-privé balans. Vaders met jonge kinderen hebben onder andere meer behoefte aan thuiswerken en flexibeler werktijden! Lijkt logisch, maar hoe speel je daar als organisatie op in?

LEES MEER ≫
vader baby

Vijf dagen verlof voor kersverse vaders

Op 26 september stemde de Tweede Kamer al in met het plan om per 2019 het betaald partnerverlof uit te breiden naar 5 dagen. Het wetsvoorstel is uiteindelijk op 2 oktober door de tweede kamer aangenomen. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) noemt de uitkomst “Een grote stap vooruit.”

LEES MEER ≫

Vader Zoekt Verlof lanceert campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen

Vader Zoekt Verlof is verheugd met de plannen van het nieuwe kabinet om het vaderschapsverlof (voor alle partners van kersverse moeders) uit te breiden naar zes weken. Het Platform Vaderschap lanceert daarom de campagne: #viervaderverlof #vierhetsamen!

LEES MEER ≫
© 2021 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice