solozorg vader

SOLOZORG


Sta je op het punt om met vaderschapsverlof te gaan? Een mogelijkheid die sterk aan populariteit wint is de zogenaamde solozorg, waarbij het verlof van de vader ingaat op het moment dat de moeder weer aan het werk gaat. Solozorg kan onder andere bijdragen aan:

Wat is solozorg?

‘Solozorg’ betekent dat het vaderschapsverlof wordt ingezet op het moment dat de moeder weer aan het werk gaat. Meerdere onderzoeken laten zien dat wanneer ook de vader een tijd de primaire verzorger is, dit een positief effect heeft op de algehele gezinssituatie. Ook voor de jaren daarna.

Wanneer neem je het verlof op bij solozorg?

De nieuwe regelingen voor vaderschapsverlof geven vaders niet alleen de mogelijkheid om langer bij hun pasgeboren kind te zijn, het biedt ook perspectieven om deze verlofperiode zélf in te delen. Je hoeft het verlof namelijk niet direct na de geboorte op te nemen, maar kunt er ook voor kiezen om dit op een andere manier te organiseren, afhankelijk van wat het beste werkt voor het gezin. Maar, als je er voor kiest om het verlof op te nemen nadat de moeder weer aan het werkt gaat, profiteert het hele gezin hiervan. Hieronder de voordelen op een rij:

Wat zijn de voordelen van solozorg?

Wil je meer weten over solozorg of de implementatie ervan? Neem vrijblijvend contact op met de experts én ervaringsdeskundigen van VDRS. Zij weten er alles van en beantwoorden dan ook graag al je vragen!

[1]  O’Brien, M., & Wall, K. (2017). Comparative Perspectives on Work-Life Balance and Gender Equality – Fathers on Leave Alone. London: Springer

[2] “Fathers on Leave Alone in Portugal: Lived Experiences and Impact of Forerunner Fathers” in O’Brien, M., & Wall, K. (2017).

[3] Washbrook, E. (2007). Fathers, Childcare and Children’s Readiness to Learn. Bristol: University of Bristol.

Wat zal ik nu lezen?
VADER?WERKGEVER?
Interesant! Vertel me meer over vaderschapsverlofIk kom graag in contact met een professional die hier ervaring mee heeft
© 2021 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice